Medische peelings

Medische peelings (ook wel chemische peelings genoemd) worden voor verschillende huidproblemen ingezet. Bijvoorbeeld bij pigmentvlekken, rimpels, acne en acne littekens. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, zodat er een nieuwe, gladde huid zonder verstoppingen ontstaat. Er zijn verschillende soorten medische peelings mogelijk. De peelings die bij onze salon in Steenwijk gebruikt worden, zijn de TCA peeling, AHA peeling en Jessner peeling. Ze bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem aanpakt. De medische peelings worden uitgevoerd door ervaren, HBO opgeleide huidtherapeuten.

Medische peeling bij fijne lijntjes en voor huidverbetering

Voor mensen die zichtbare huidverbetering willen, maar ook een korte herstelperiode wensen, is een TCA peeling een optie. De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. De ingrediënten zorgen voor een diepe exfoliatie van de huid, waardoor huidoneffenheden verminderen. Deze TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en kan indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Medische peeling bij acne

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een AHA (glycolzuur) peeling toegepast worden. Deze medische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en een huidverstopping geen kans maakt. Voor een diepere werking en meer resultaat kan er gekozen worden voor de Jessner peeling. Deze diepe peeling is specifiek geschikt voor alle vormen van acne. Dit door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Salicylzuur en Resorcinezuur hebben een remmende werking op de talgproductie en pakken de P. Acnes bacterie (acne bacterie) aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Medische peeling bij acne littekens

Voor de acne littekens kan er, naast de eMatrix, ook een TCA peeling toegepast worden. De TCA peeling is een middeldiepe chemische peeling met een korte herstelperiode. Deze medische peeling brengt een versnelde celdeling in de huid op gang doordat een organisch zuur de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel ontdoet. De bovenste huidlaag droogt daardoor uit en wordt afgestoten. Zo vermindert een TCA peeling de huidoneffenheden, grove poriën en littekens die door acne ontstaan.

 

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Enkele behandelingen voor huidtherapie zoals bij acne worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Onze behandelingen worden uitgevoerd door kwaliteitsgeregistreerde, HBO-geschoolde huidtherapeuten die zijn aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten). Zo komt u altijd voor een eventuele vergoeding in aanmerking. Hier is vaak geen doorverwijzing voor nodig. Wilt u precies weten hoe uw behandeling eruit komt te zien en wat de zorgverzekeraar hiervan vergoedt? Neem dan contact op voor een gratis consult met de huidtherapeut in onze salon in Steenwijk!