Acné littekens

Bij acne bestaat het risico op littekenvorming. Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acne littekens. Acne littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine, verheven plekjes op de huid. Soms is er sprake van roodbruine kleurverschillen, grove poriën of een onregelmatig aanvoelende huid. Acne littekens verwijderen is bij onze salon in Steenwijk met verschillende behandelingen mogelijk. Deze behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Acne littekens verwijderen

acne littekens verwijderenHoewel het voorkomen van littekens met een acne behandeling natuurlijk de beste methode is, zijn er ook acne litteken behandelingen mogelijk. Deze behandelingen met laser (eMatrix) of medische peelings zijn erop gericht om de acne littekens te verwijderen en verminderen. Uw huid wordt zachter, gladder en egaler, poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Tijdens een gratis intakegesprek in onze salon in Steenwijk zal de huidtherapeut uw huid goed bekijken en in overleg met u een behandelplan opstellen. Ook kan de huidtherapeut uw eventuele vergoeding door de zorgverzekering regelen. 

Acne littekens verwijderen en verminderen met eMatrix

De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode die ook voor acne littekens verwijderen en verminderen wordt gebruikt. De eMatrix zorgt ervoor dat de huid zachter, gladder en egaler wordt. In het geval van acne littekens maakt de laser kleine gaatjes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acne littekens worden zo vanuit de bodem opgevuld. Ze worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentplekjes vervagen. Met de eMatrix is het mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

Acne littekens verwijderen en verminderen met medische peeling

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. De peelings die gebruikt worden, zijn de TCA peeling, fruitzuurpeeling of AHA peeling en Jessner peeling. Voor een behandeling van acne littekens is de TCA Peeling de meest geschikte peeling.

Medische peeling: TCA Peeling

De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen. Het zuur weekt het bovenste laagje van de huid af en hierdoor wordt celvernieuwing in de bovenste huidlaag gestimuleerd. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak. Rode plekjes verdwijnen, de huid wordt egaler en de structuur verbetert. Deze medische peeling is het meest geschikt als behandeling voor acne littekens verwijderen.

Medische peeling: Fruitzuurpeeling of AHA peeling (met glycolzuur)

Bij acne en acne littekens kan ook een fruitzuurpeeling met glycolzuur worden toegepast. Bij deze medische peeling laat het glycolzuur de samenhang tussen de opperhuidcellen verslappen. Simpel gezegd: het lijmlaagje tussen de dode huidcellen wordt opgelost, zodat de dode huid versneld afschilfert. Daarnaast stimuleert glycolzuur de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten.

Medische peeling: Jessner peeling

De Jessner peeling is een diepe peeling, specifiek geschikt voor alle vormen van acné. Dit door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Salicylzuur en Resorcinezuur hebben een remmende werking op de talgproductie en pakken de P. Acnes bacterie (acnébacterie) aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Kosten chemische peeling

chemische peeling

Een diepe peeling, uitgevoerd door één van onze gekwalificeerde medisch specialisten, is al mogelijk vanaf € 45,- per behandeling. Bovendien wordt de behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Een verwijzing van arts of dermatoloog is vaak niet nodig. 

Wilt u weten welke behandeling het meest geschikt voor u is en op welke vergoeding vanuit de zorgverzekering u recht hebt? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis consult in Steenwijk.