Acné

Roodheid, pukkels, puistjes, ontstekingen op de huid: acne is een veelvoorkomend en erg vervelend huidprobleem. Acne ontstaat doordat talgklieren in de huid verstopt en/of ontstoken raken en kan acne littekens veroorzaken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit, maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens.

Acne kan worden verminderd met een acne behandeling door een huidtherapeut

Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is. Gelukkig is er bij ons een professionele acne behandeling mogelijk om acne en acne littekens te verwijderen en verminderen. Meestal wordt deze acne behandeling vanuit de zorgverzekeraar vergoed!

Oorzaken acne

Acne heeft veel verschillende oorzaken: genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt, maar vaak is dit onvoldoende. Of er kan geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Ontstaan acne

Er spelen meerdere factoren een rol bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal, waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt, maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acne behandeling

Heb je last van acne, dan is het belangrijk om thuis te zorgen voor de juiste producten en een goede huidverzorging. Daarnaast kan de huidtherapeut met een acne behandeling de acne drastisch verminderen. Een fijne bijkomstigheid is dat voor acne behandelingen bijna altijd een vergoeding van de zorgverzekering geldt, zonder het eigen risico te gebruiken. Een verwijzing is meestal niet nodig.

EEN ACNE BEHANDELING EN LITTEKEN BEHANDELING WORDT DOOR DE MEESTE ZORGVERZEKERAARS VERGOED!

Acne behandeling in Steenwijk

Uw acne behandeling in onze salon in Steenwijk begint met een gratis intakegesprek, waarbij de huidtherapeut uw huid goed zal bekijken. Vervolgens wordt er samen een behandeling afgesproken. Bij de acne behandeling worden de hoofdoorzaken – verdikte huid en verstoppingen – aangepakt. Dat kan door een reinigingsbehandeling of medische (chemische) peeling. Tijdens een reinigingsbehandeling wordt de huid grondig gereinigd met speciale producten en technieken. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, zodat er een nieuwe, gladde huid zonder verstoppingen ontstaat. Er zijn verschillende soorten medische peelings mogelijk:

Acne behandeling met AHA (glycolzuur) peeling

Deze oppervlakkige medische (chemische) peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstoppingen geen kans krijgen.

Acne behandeling met Jessner peeling

Voor een diepere werking en meer resultaat kan er gekozen worden voor de Jessner peeling. Ook bij deze medische peeling wordt de bovenste huidlaag dunner gemaakt, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstopping geen kans krijgt. Bovendien heeft het Salicylzuur een remmende werking op de talgproductie en pakt het de P. Acnes bacterie (acnebacterie) aan. Op deze manier zorgt deze diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Acne behandeling met TCA peeling

De TCA peeling is een middeldiepe chemische peeling met een korte herstelperiode die ook geschikt is voor een acne litteken behandeling. Deze medische peeling brengt een versnelde celdeling in de huid op gang doordat een organisch zuur de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel ontdoet. De bovenste huidlaag droogt daardoor uit en wordt afgestoten. Zo vermindert een TCA peeling de huidoneffenheden, grove poriën en littekens die door acne ontstaan. 

Acne litteken behandeling met eMatrix

Acne kan diepe, ontsierende littekens veroorzaken. Met de eMatrix laserbehandeling kunnen acne littekens worden verwijderd en verminderd. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode die de huid zachter, gladder en egaler maakt. De laser maakt kleine gaatjes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acne littekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentplekjes vervagen. Met de eMatrix is het mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

Wilt u meer weten over de verschillende acne en acne litteken behandelingen en de vergoeding van uw zorgverzekering? Neem dan contact op voor een gratis consult met de huidtherapeut in onze salon in Steenwijk! Zij kan een persoonlijk behandelplan opstellen en de vergoeding van uw zorgverzekeraar regelen en u zo van uw acne probleem afhelpen.