Littekens

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat littekens ontstaan. Een huid kan verschillende littekens aanmaken, zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze pijn- en jeukklachten geven. 

De behandeling van littekens in onze salon in Steenwijk is gericht op het littekens verwijderen, ze platter te maken of ze juist op te vullen. Ook kan een litteken behandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bij-effect kunnen pijn en jeuk verminderen en kan het litteken soepeler worden. De behandeling voor littekens verwijderen is geschikt voor zowel jonge als oude littekens, met verschillende oorsprong.

Acne littekens verwijderen

acne littekens verwijderenHoe ernstiger of dieper de acné, hoe groter de kans op acne littekens. Wij raden daarom aan acne zo snel mogelijk onder controle te krijgen met de juiste behandelingen en thuisverzorging. Zo worden acne littekens zoveel mogelijk voorkomen. Acne littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kan sprake zijn van roodbruine kleurverschillen, grove poriën en de huid kan onregelmatig aanvoelen.

Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, kunt u bij onze salon in Steenwijk een medische peeling of eMatrix behandeling ondergaan. De behandelingen zijn erop gericht de acne littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne littekens te verwijderen.

Striae littekens verwijderen

striae littekens verwijderenStriae bestaat uit roodpaarse strepen op de huid, op plekken waar de huid in korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Resultaat: de roodheid van de striae neemt af, waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. In onze salon in Steenwijk kunnen we striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

Operatie littekens verwijderen

Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid. Bij deze littekens kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Ook komen er nogal eens pijnklachten voor. De huid kan pijnlijk zijn of de littekens zijn te strak of zitten op ongunstige plekken, waardoor er bewegingsvrijheid wordt beperkt. Daarnaast kunnen operatie of snijwond littekens emotioneel zwaar beladen zijn. Ze roepen een nare herinnering op of doen afbreuk aan het zelfbeeld en zelfvertrouwen van iemand

In onze salon in Steenwijk worden operatie littekens verwijderd met de veilige en resultaatgerichte eMatrix methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

Brandwonden littekens verwijderen

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwondenlittekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwondlittekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn.

Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling mogelijk. Zowel jonge als oude brandwonden littekens kunnen wij in onze salon in Steenwijk behandelen met de eMatrix methode. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwondlitteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

Litteken behandeling vergoed door zorgverzekeraar

Littekenbehandelingen worden in de enkele gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde huidtherapeuten, zodat u altijd voor een eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking komt. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis consult met de huidtherapeut. Tijdens dit consult kan zij uw littekens en uw huid zorgvuldig bekijken, een persoonlijk behandelplan opstellen en meer informatie verstrekken over de vergoeding van uw zorgverzekeraar..